Rainman

Föreställningen fortsätter till den 27 mars 2022

”Proffsigt, briljant””Tajmingen är perfekt, samspelet njutbart” Aftonbladet

”Ett riktigt dream team” ”Varmhjärtad feelgood-historia” Sörmlands Nyheter

”Robert Gustafsson gör stor teater av tixtyngde Raymond” Eskilstunakuriren

”Jubel för ’Rain Man’” Visst är det en imponerande föreställning som superproffsen Jonas Karlsson och Robert Gustafsson bjuder på!” Gefle Dagblad

”Uppvisning i kvalificerat skådespelande” Ålandstidningen

”En teatralisk duett mellan två av Sveries största skådespelare. Magi! Det är
roligt. Det är gripande. Det är varmt. Och det är innerligt” Hallandsposten

”Hjärtknipande, vanvettsrolig, det bästa jag sett på teater de senaste tjugo åren” Staffan Heimerson
”gripande. Det är varmt. Och det är innerligt”?Hallandsposten

Handling:

Charlie Babbit (Jonas Karlsson) är i stort behov av pengar till sin import av sportbilar då han plötsligt nås av beskedet att hans förmögne far har avlidit. Han beger sig till begravningen för att hämta hem sitt arv. Men det enda han får ärva är en 1949 års Buick och några prisbelönta rosenbuskar medan pengarna går till en okänd förmånstagare på ett behandlingshem.

Förmånstagaren visar sig vara hans okända autistiske äldre bror Raymond Babbitt (Robert Gustafsson). En arg Charlie tar med sig sin bror till Las Vegas för att försöka ta arvet ifrån honom. Raymond är livrädd för att flyga så de blir tvungna att ta bilen. Under resans gång lär Charlie känna sin bror och kommer ihåg minnen av Rainman från barndomen.

Pengarna tappar sin betydelse och kärleken vinner i denna underbara dramakomedi som framförs av vår skickliga skådespelare Robert Gustafsson, Jonas Karlsson, Tanja Lorentzon, Magnus Ehrner, Nils Moritz, Sanna Krepper och Lotta Östlin Stenshäll.

Läs mer »