En underbar jävla jul

Distribution AB Svensk Filmindustri.

Biopremiär den 13 november 2015.

EN UNDERBAR JÄVLA JUL är en dramakomedi i regi av Helena Bergström.

27-åriga Simon och Oscar har varit ett par i tre år. Tillsammans med sin nära vän Cissi har de köpt ett ”karaktärsfullt” hus i Bromma. Det är i stort behov av renovering men ett rum på övervåningen har de prioriterat. Barnkammaren. Den är klar! Cissi är i nionde månaden. Vem är pappan? Det kan vara Oscar ELLER Simon... Tillsammans ska trion bilda familj.

Detta är dock en hemlighet som de skjutit på att berätta för sina egna familjer i snart ett år. Nu finns det ingen återvändo, det kan inte vänta längre. Hemligheten måste fram! Och vilken tidpunkt vore mer perfekt än julafton – toleransens högtid. Dagen då alla måste älska varandra, och vara snälla mot varandra. Jesus födelsedag!

EN UNDERBAR JÄVLA JUL ställer kärleksfullt frågan hur tolerant den tolerante svensken egentligen är. En varm komedi om den moderna familjen och dess ständiga kamp att alltid göra det rätta.

Manus är skrivet av Helena tillsammans med Edward af Sillén och Daniel Réhn, baserat på en originalidé av Edward och Daniel. Filmen produceras av Petra Jönsson för Sweetwater.

EN UNDERBAR JÄVLA JUL: Filmklipp "Du skulle ju inte ta med tomtedräkten!"

EN UNDERBAR JÄVLA JUL: Filmklipp "Min fru är ingen rasist i vanliga fall"

EN UNDERBAR JÄVLA JUL: Filmklipp "Han är nog bara nervös"

EN UNDERBAR JÄVLA JUL: Filmklipp "Bög, slick och porr"

EN UNDERBAR JÄVLA JUL: Filmklipp "Kalle Anka"

EN UNDERBAR JÄVLA JUL: Filmklipp "En lättkränkt värld"

En underbar jävla jul - trailer 90 sek.

EN UNDERBAR JÄVLA JUL: Trailer