Tresteg i Snedsteg

Premiär 25 juni 2015.

De senaste åren har Thomas Petersson och Robert Gustafsson gjort stor succé på Krusenstiernska teatern i Kalmar, men alltid stått på scen växelvis vartannat år. Men nu överraskas publiken med att för första gången få se båda komikerna på scenen i Kalmar sommaren 2015. Dessutom tillsammans med ett gäng fantastiska skådespelare: komikern Annika Andersson, välkända Carina Lidbom och favoriterna från tidigare somrar Robin Stegmar och Anna-Karin Palmgren. För regin står skådespelaren och regissören Adde Malmberg. Sommarens föreställning utspelar sig i 60-talets Kalmar och trassliga relationer, snedsteg, kärleksaffärer och rappa dialoger blir det gott om.

Handling:
Det kunde ha varit en bra idé av henne (Carina Lidbom) att låna ut sitt hus till sin bästa väninna (Annika Andersson) för lite ”rajtan-tajtan” vid sidan om, med den där killen från badmintonhallen (Robert Gustafsson). Samtidigt som hon själv kan sticka över till väninnans make (Robin Stegmar) för lite eget ”rajtan-tajtan” när hennes man (Thomas Petersson) ändå blivit tvungen att flyga iväg till Stockholm på konferens.
Men som väntat kan ett korthus byggt på lögner och smussel i ett medelklasshem i 60-talets Kalmar, raseras vid minsta påfrestning utifrån. Det räcker med en tilltagande dimma som hindrar makens flyg från att lyfta, så att

även han landar hemma med flygvärdinnan (Anna-Karin Palmgren) för att ägna sig åt lite ”rajtan-tajtan”. Dimman, som ligger lika tät som intrigerna, hindrar även någon från att åka, någon annan från att smita, en tredje från att lämna och de flesta från att komma.
När teatern slår upp sina portar 25 juni blir det för åttonde året i rad med en garanti om många härliga skratt och trivsamma kvällar på Sveriges finaste teaterscen.

Läs mer »